"Arrestant overleden door cocaïne én aanhouding"

AMERSFOORT - Bertus de Man is overleden door een combinatie van overmatig cocaïne-gebruik en het tumult dat is ontstaan bij zijn aanhouding. Daardoor kreeg hij problemen met zijn hart en is de 30-jarige Nijkerker overleden. Dat stelt patholoog Frank van de Goot, die is ingeschakeld door de familie.
Van de Goot zegt dat Bertus geen gebroken botten heeft. Ook de bewering dat zijn nek zou zijn gebroken klopt volgens de patholoog niet.
De familie van De Man had nog veel vragen over de dood van Bertus en schakelde daarom zelf de patholoog in. De conclusie van het OM, dat Bertus zou zijn overleden door een cocaïnevergifting, klopte volgens de nabestaanden niet. De uitslag van de contra-expertise lijkt dit te onderschrijven, schrijft de advocaat van de familie in een verklaring.

VOORBARIG

Volgens advocaat Arjan Syrier zijn de
over de doodsoorzaak van Bertus de Man te voorbarig en te stellig geweest. "De conclusies dat het overlijden wordt verklaard door een overdosis cocaïne en dat bij de aanhouding toegepast geweld niet van invloed is geweest op de dood, blijken onjuist te zijn", aldus Syrier.
De familie wacht nu af wat het onderzoek van de Rijksrecherche gaat opleveren. "En dan gaan we kijken hoe de bevindingen van Frank van de Goot zijn te rijmen met wat er in het dossier van de Rijksrecherche komt te staan", aldus Syrier.
Als het OM niemand gaat vervolgen, zou het volgens Syrier denkbaar kunnen zijn dat de familie een klacht gaat indienen bij het Gerechtshof.

De advocaat over de contra-expertise van de familie.
"Arrestant overleden door cocaïne én aanhouding"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.