Utrechtse fotograaf in running voor Zilveren Camera

UTRECHT - De Utrechtse fotografe Angeliek de Jonge is genomineerd voor de Zilveren Camera in de categorie 'nieuws regio'. Ze maakte een reportage over de daklozen die in de verkeerstunnel onder Hoog Catharijne woonden.
De Jonge was naar eigen zeggen gefascineerd door de creativiteit van de daklozen, meldt het AD Utrechts Nieuwsblad. Ze wilden niet naar de opvang en hadden hun eigen huisje gemaakt in de tunnel. De daklozen moesten uiteindelijk weg uit de tunnel omdat er brand was uitgebroken.
Ook twee Amersfoortse fotografen zijn genomineerd voor de felbegeerde Zilveren Camera. Bram Petraeus maakt een kans in de categorie Nieuws Nationaal met zijn foto van een demonstratie van de Pegida-beweging. Fotografe Carla Kogelman is genomineerd in de categorie Documentair Nationaal en in de categorie Documentair Internationaal, meldt AD Amersfoortse Courant.
Op 4 februari worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking onder leiding van Humberto Tan in Museum Hilversum. Eén van hen ontvangt naast de Zilveren Camera wisseltrofee en een geldbedrag van 5000 euro.

Angeliek de Jonge op Radio M Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.