RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twintig jaar cel voor liquidatie IJsselstein

IJSSELSTEIN -

De mannen die terecht stonden voor de gruwelijke liquidatie in IJsselstein moeten twintig jaar de gevangenis in. DNA-sporen, bivakmutsen en schotresten zijn volgens de rechters voldoende bewijs dat het tweetal schuldig is aan een goed voorbereide moord op IJsselsteiner Samir Erraghib.

De veroordeelden zijn Bowy T. uit Rosmalen en Abdelghani el H. uit Vianen. De jonge mannen leerden elkaar kennen in de jeugdgevangenis. Justitie heeft nog geen motief voor de afrekening ontdekt. T. heeft sinds zijn arrestatie nog geen woord gezegd over de dood van Erraghib of zijn rol daarin. El H. ontkent dat hij betrokken is.


ENORM LEED

Erraghib werd vorig jaar bij zijn huis doodgeschoten, voor de ogen van zijn dochtertje dat naast hem in de auto zat. Volgens de rechtbank liep het toen 7-jarige meisje zware psychische schade op en is het leed bij de nabestaanden enorm. Daarom wordt de veroordeelden behalve een lange celstraf ook ruim 60.000 euro schadevergoeding opgelegd.

Met de opgelegde straf volgt de rechter de eis van het OM. De advocaat van de nabestaanden zegt tegen RTV Utrecht dat de familie tevreden is over de uitspraak, ook al neemt die het verdriet niet weg. De advocaat van Bowy T. is teleurgesteld over het vonnis en overweegt een hoger beroep.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -