VIDEO: Vlogger aangevallen door medewerker Mandemakers

WOERDEN - Libelle-vlogster Christien Wynia is aangevallen door een medewerker van Mandemakers Keukens. Ze wilde dinsdag verhaal halen bij het filiaal in Woerden toen het tot een handgemeen kwam op de parkeerplaats.
De Utrechtse bestelde onlangs een keuken bij Mandemakers, maar later wilde ze die aankoop terugdraaien. Naar eigen zeggen was haar een korting van 25 procent beloofd.
Wynia nam met haar telefoon enkele filmpjes op op de parkeerplaats voor de winkel. Die zette ze op Facebook, één filmpje maakte ze met een speciale camera voor haar vlog op de site van tijdschrift Libelle.

DRAAIENDE CAMERA

Op die beelden is te zien hoe Wynia met draaiende camera naar een medewerker loopt die haar eerder uit de winkel zou hebben gezet. "Ik ben u nu aan het filmen", zegt Wynia tegen de man die daar duidelijk niet blij mee is.
Hij geeft haar een duw. "Bent u gek geworden?", vraagt hij. Daarna wordt het beeld onduidelijk, maar het lijkt erop dat de keukenverkoper haar achtervolgde. "Help, die meneer zit achter me aan", schreeuwt Wynia.

REACTIE MANDEMAKERS

Een woordvoerder van de keukengigant noemt het incident "ontzettend erg". "Dit blijft niet zonder gevolgen voor de medewerker." Het bedrijf maakt excuses aan Wynia en zegt in gesprek te gaan over een goede afwikkeling van de zaak.
Wynia heeft de politie erbij gehaald, maar ze besloot geen aangifte te doen.

KRITIEK OP MANDEMAKERS

Maandag kwam Mandemakers ook al negatief in het nieuws: critici vinden het oneerlijk dat klanten 30 procent van het aankoopbedrag moeten betalen als ze hun deal willen annuleren. YouTube-vloggers
daarom 16 kuub mest voor het Mandemakers-kantoor in Waalwijk.
De woordvoerder van Mandemakers benadrukt dat de aankoop van Wynia al in een behoorlijk ver stadium was en dat ze daarom annuleringskosten moest betalen.

Op deze beelden is te zien hoe Wynia wordt geduwd en achterna gezeten door de medewerker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.