Trump weigert ROC-student Ali toegang tot Amerika

UTRECHT - De Utrechtse ROC-student Ali Khazal is niet blij met Donald Trump: hij mag vanwege het veelbesproken inreisverbod de Verenigde Staten niet in omdat hij van Irakese afkomst is.
Ali (22) zou in april naar New York gaan voor een schoolonderzoek naar de hiphopdansstijl. "Ik heb heel hard gewerkt om deze droom te verwezenlijken. Ik moest een strenge toelating doorstaan. Mijn vliegticket en mijn verblijf zijn geboekt. En nu mag ik niet".

VERBOD

Donald Trump verbiedt negentig dagen lang reizigers uit Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Irak om naar Amerika te komen. "Zelfs als je de Nederlandse nationaliteit hebt, zoals ik, kom je niet binnen", vertelt Ali.

ONGELOOFLIJK

Het ROC Midden Nederland zegt er alles aan te gaan doen om Khazal aan een andere afstudeerplek te helpen. "Wij vinden het ongelooflijk dat een jongen die zo hard werkt, wordt geweigerd om zijn afkomst", zeggen ze.
Niet alleen het ROC heeft gereageerd op het inreisverbod van de Verenigde Staten. De Universiteit Utrecht maakt zich zorgen om de mobiliteit van wetenschappers die landsgrenzen over moeten voor onderzoek.

Ali baalt dat zijn schoolproject niet doorgaat: "Zelfs als je de Nederlandse nationaliteit hebt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.