Boosheid over vertraging zuidelijke randweg Woerden

WOERDEN - Politieke partijen in Woerden zijn ontstemd over de vertraging rondom de aanleg van de zuidelijke randweg. De provincie kondigde dinsdag aan dat het nog zeker tot 2018 gaat duren voordat de aansluiting met de A12 klaar is, terwijl de weg er nu al had moeten liggen.
Volgens de provincie wordt de vertraging veroorzaakt door problemen met gestort zand. Elias Bom van STERK Woerden zegt dat dit onzin is. Volgens hem zijn er problemen met de aannemer.

GEEN AANNEMER

"Ieder rund kan zien dat er geen problemen zijn met de zandzetting. Er liggen geen bergen meer met zand. Het is afgehaald, het is op niveau gemaakt en het is klaar om de weg af maken. Maar ja, als er geen aannemer is om het werk te doen, dan gebeurt er niks."
Ook Inwonersbelangen is niet blij met de situatie. "Ik wil opheldering over de echte redenen van de vertraging. Het is zeer irritant dat het allemaal zo lang moet duren", aldus fractievoorzitter Hendrie van Assem. CDA gaat vragen stellen tijdens de commissievergadering.
Politieke partijen in Woerden maken zich al langer druk over de zuidelijke randweg. De weg is belangrijk om de verkeersopstoppingen rondom de gemeente op te lossen. In 2012 is al gestart met de voorbereidingen van de aanleg van de weg.

SMOES

Volgens Bom gebruikt de provincie het argument van de zandzetting als smoes voor de vertraging. "De provincie zet er geen vaart op. De projectleider heeft z'n zaken niet op orde. De zaak is nog niet aanbesteed. Wat ik begrijp is dat er een probleem is met de aannemer, het gaat onder andere over geld. En daardoor loopt het project vertraging op en dat is onverteerbaar."
In een reactie laat de provincie weten dat er wel degelijk problemen zijn met de grond. "Van problemen met de aannemer is absoluut geen sprake", aldus de provincie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.