Speciaal lichtplan voor bewoners zorgboerderij Leusden

LEUSDEN - In zorgboerderij 'Groot Schutterhoef' in Leusden worden sinds kort nieuwe technologieën met licht en geluid getest. Het project moet het leven van cliënten zo aangenaam mogelijk maken.
De meeste bewoners van deze locatie van zorginstelling Philadelphia zijn meervoudig gehandicapt. Praten lukt vaak niet, waardoor de cliënten alleen hun zintuigen gebruiken.

PRIKKELS

Sinds kort hangen er in de gemeenschappelijke ruimte lampen die in te stellen zijn op kleur en lichtintensiteit. "Dit soort prikkels kunnen als heel prettig worden ervaren. De cliënten worden er rustig van", geeft begeleidster Reinske van Asselt aan.
Per cliënt kan een heel licht- en geluidsplan gemaakt worden om het welzijn zo optimaal mogelijk te maken. Philadelphia werkt nog aan zogeheten beacons die kunnen worden vastgemaakt aan de rolstoel van een cliënt. Ze vangen signalen op en vervolgens start automatisch een op maat gemaakt programma voor iedere cliënt.
Philadelphia is de eerste zorginstelling die gebruik maakt van deze technologie bij haar cliënten. Als het project succesvol blijkt, dan wordt het verder uitgebreid. Komende zaterdag wordt de vernieuwde zorgboerderij officieel geopend.

Leusdense zorgboerderij is een levend laboratorium

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.