Hogeschool Geesteswetenschappen failliet verklaard

UTRECHT - De Hogeschool Geesteswetenschappen BV in Utrecht is failliet verklaard. Het particuliere onderwijsinstituut is gevestigd in een monumentaal pand aan de Drift.
De school verzorgt beroepsopleidingen op het gebied van (geestelijke) gezondheidszorg, religie, filosofie en spiritualiteit. De rechtbank heeft een curator aangesteld.

MOREEL VERWERPELIJK

De algemeen directeur van de hogeschool heeft vorige week de leerlingen ingelicht via een brief. Daarin schrijft hij dat een aantal (oud-)docenten het faillisement heeft aangevraagd met de bedoeling om de HGU over te nemen.
De directeur is niet blij met hun actie. "Deze (oud)docenten handelen naar eigen gewin en met voorbedachten rade. Dit is moreel verwerpelijk."

STICHTING

Toch betekent dat volgens hem niet dat het onderwijs stopt. "De faillissementsaanvraag betreft de Hogeschool Geesteswetenschappen B.V. Jullie zijn echter ingeschreven bij de stichting Hogeschool Geesteswetenschappen."
Het collegegeld zou ook naar het bankrekeningnummer van de stichting gaan. "In het geval er een faillissement zou worden uitgesproken van de B.V. blijft de sichting en dus ook de collegegelden, onaangetast. Alle onderwijsactiviteiten vinden ook dan gewoon doorgang."

HOGESCHOOL

Het onderwijsinstituut kwam eerder in het nieuws omdat het zich officieel
. Dat was bedoeld om verwarring of fraude met diploma's te voorkomen.
Ook overwogen studenten een kort geding aan te spannen, omdat ze hun diploma later dan beloofd kregen.
De Hogeschool Geesteswetenschappen wilde woensdagmiddag en -avond niet tegenover RTV Utrecht op het faillissement reageren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.