"Oog in Al loopt vol met auto's"

UTRECHT - De Utrechtse wijk Oog in Al stroomt volgens bewoners vol met autoverkeer. Ze zijn de toenemende verkeersdrukte beu en willen dat de gemeente actie onderneemt.
Bewoners, in de vorm van belangenclub Ronduit Weg, zijn in gesprek met de gemeente, maar ondertussen wordt het wel steeds drukker in de wijk, zeggen ze. Voorzitter Jurjen Lerou van Ronduit Weg, zegt dat het met name in de spits volledig vasstaat op de Lessinglaan en de Joseph Haydenlaan. "Politie en ambulance rijden dan over het fietspad. De wijk slibt gewoon langzaam dicht."

ALTERNATIEVE ROUTES

Het komt volgens Lerou doordat er op andere plekken in de stad alternatieve routes geknepen of verlegd worden. Het verkeer moet zoveel mogelijk weg uit de binnenstad en dat merken ze in Oog in Al. "Mensen maken zich zorgen. Het draagvlak voor al die wijzigingen neemt af. Dat merken we gewoon op social media. Als je het verkeer naar buiten gaat drukken, moet het ook naar buiten kunnen."
Vandaag was toevallig even rustig in de ochtendspits, maar een voorbijganger op de Haydenlaan wil graag kwijt dat "je soms wel vijf minuten staat te wachten, als je als bewoner de wijk uit wil. Het autoverkeer is echt ontembaar hier."

LUISTEREN

D66-raadslid Indra te Ronde zegt goed te "luisteren naar de klachten van de wijkbewoners", maar hij kan verder geen concrete toezeggingen doen. "Wij zijn al een tijdje bezig om de stad bereikbaar te houden. Het heeft ook te maken met de vraag of de stad ook bereikbaar is via andere manieren. Mensen komen hier met de auto, maar veel mensen horen met die auto misschien beter thuis op de A2." Te Ronde zegt dat Utrecht vooral investeert op de bereikbaarheid per fiets en met het OV.


Verslaggever Robert Jan Booij peilt de stemming in Oog in Al
D66-raadslid Te Ronde luistert naar wijkbewoners
Oog in Al in actie tegen verkeersdrukte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.