RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zondag ook tegendemonstratie Utrecht Bekent Kleur

UTRECHT -

De organisatie Utrecht Bekent Kleur wil zondag ook in de Utrechtse binnenstad demonstreren. Eerder kondigde de anti-islambeweging Pegida al een demonstratie aan op die dag.

Utrecht Bekent Kleur demonstreert zondag van 13.00 uur tot 15.00 uur op het Janskerhof. De organisatie wil naar eigen zeggen "een ander geluid laten horen". "Niet afweer en haat, maar openheid en saamhorigheid moeten voorop staan. We zijn voor een kleurrijke stad: een stad met respect voor iedereen, ongeacht afkomst, religieuze achtergrond en seksuele voorkeur".


SOEP

Er zijn op het Janskerkhof toespraken en muziek, schrijft Utrecht bekent kleur op Facebook, en in de kerk wordt "allochtone" soep uitgedeeld, "als symbool van een wereld zonder grenzen".


PEGIDA

Pegida demonstreert later op de dag, maar waar dat zal gebeuren is nog niet duidelijk. De gemeente Utrecht wil dat de beweging demonstreert in het Moreelsepark, maar Pegida is niet van plan daar naartoe te gaan.

Ook een protestmars door de stad mag niet doorgaan van de gemeente. "We hebben van het begin af aan gezegd: we willen lopen, we willen een plek waar we gezien worden", zei Pegida-voorman Edwin Wagensveld. "We gaan niet ergens achteraf staan." De demonstratie gaat wel door, benadrukt Wagensveld, maar waar is nog onbekend.


CONFRONTATIES

Eerdere Pegida-demonstraties op het Vredenburg en het Hogelandsepark leidden tot confrontaties met linkse activisten en een massale politie-inzet. Volgens de politie werden aanhoudingen zowel onder voor- als tegenstanders van de demonstratie verricht. Pegida zelf benadrukt een vredelievend protest te willen organiseren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -