RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grofgebekte Silvester L. houdt onschuld vol in hoger beroep

1/2
UTRECHT -

Silvester L. houdt vol dat hij onschuldig is in de zaak rond zijn omgebrachte ex Sandra García Geraldino. De Utrechter werd vorig jaar veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Vrijdagmiddag begon bij het Hof in Arnhem het hoger beroep.

L. liet bij aanvang van de zitting weten dat hij boos en gefrustreerd is over het strafproces. Ook reageerde hij een aantal keer grof op de gebeurtenissen in de rechtszaal. "Krijg toch de schijt", riep hij toen de advocaat-generaal namens het Openbaar Ministerie inging op de onderzoekswensen van zijn advocaat.


MOEDER VAN VIER

Het hoger beroep in de moordzaak Sandra García Geraldino begon vrijdagmiddag. De moeder van vier kinderen werd in de zomer van 2015 om het leven gebracht. Silvester L. uit Utrecht kwam al snel in beeld als verdachte. Ruim een jaar later werd hij veroordeeld tot zes jaar cel.

De 43-jarige Utrechter kreeg twee jaar minder dan geëist door de officier van justitie. De rechtbank achtte niet bewezen dat hij de bedoeling had zijn ex-vriendin te doden. Hij is daarom vrijgesproken voor moord en doodslag. Wel is Silvester L. veroordeeld voor de dodelijke trap die leidde tot haar dood.

L. zegt dat hij niets met de dood van zijn ex te maken heeft en ging daarom in hoger beroep. Volgens zijn advocaat Jan Boone schort er iets aan het vonnis. "De hele zaak zit vast op de verklaring van een 4-jarig meisje, die ook nog eens tegenstrijdig is aan wat haar tweelingzusje heeft gezegd."


RUZIE

De familie zegt dat er voldoende bewijzen zijn dat L. de schuldige is. "Er zijn gekke telefoontjes gepleegd, hij heeft haar voor het laatst gezien. aar dochtertje heeft verklaard dat haar ouders vaak ruzie hadden en dat ze stompen heeft gehoord." De familie ziet L. dan ook het liefst lang achter tralies verdwijnen.

García Geraldino verdween eind juli nadat ze uit Spanje naar Nederland was gekomen om met haar ex Silvester L. te praten. Na meerdere zoekacties werd ze uiteindelijk vlak bij het huis van L. gevonden. Ze werd opgegraven in de omgeving van de De Muinck Keizerbrug in Zuilen, nadat ze ruim twee weken vermist was geweest.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -