Advocaat Silvester L. stopt, hoger beroep Sandra García Geraldino vertraagd

UTRECHT - Silvester L. moet op zoek naar een andere advocaat in de rechtszaak rond de dood van Sandra García Geraldino. Advocaat Jan Boone legde vrijdagmiddag zijn taken neer, nadat de rechter in het hoger beroep alle onderzoeksvragen had afgewezen.
L. is vorig jaar tot zes jaar cel veroordeeld, nadat het lichaam van zijn ex-partner in een ondiep graf in de buurt van zijn huis werd gevonden. Zelf ontkent hij dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht. Ook tijdens het hoger beroep hield hij dat vol.
Volgens advocaat Boone uit Wijk bij Duurstede is er veel af te dingen op het vonnis. Naar de omstandigheden rond de dood van García Geraldino is nog veel onderzoek nodig, zegt hij.
Zo wilde hij de vrijwilligers spreken die met reddingshonden naar het lichaam van de vrouw hebben gezocht. Een deel van de ploeg vond niets in de bosjes waar de vrouw later alsnog gevonden werd. Ook wilde Boone de jonge tweelingdochters van García Geraldino naar de rechtszaal halen.
In alle gevallen wees de rechter de onderzoeksvragen af. Nu L. geen advocaat meer heeft loopt het hoger beroep vertraging op. Hij krijgt maximaal drie maanden om een nieuwe raadsman of -vrouw te vinden.

Caroline Geijsman doet verslag over het hoger beroep

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.