"Opgestapte wethouder Amersfoort functioneerde slecht"

AMERSFOORT - Het functioneren van wethouder Yvonne Kemmerling stond in Amersfoort al enige tijd ter discussie. Dat zeggen raadsleden van diverse politieke partijen tegen RTV Utrecht. Kemmerling maakte maandagmorgen bekend dat ze haar bestuurstaken neerlegt om gezondheidsredenen.
D66-politica Kemmerling is volgens de bronnen van de regionale omroep onlangs nog door het college op de vingers getikt, omdat ze haar dossiers niet op orde had. Volgens de raadsleden die anoniem willen blijven, zou er te veel werk bij haar ambtenaren terecht zijn gekomen en collega-wethouders zouden regelmatig hebben moeten bijspringen. Het naderende vertrek van de wethouder zou bij haar ziekmelding twee weken geleden al bij de Amersfoortse gemeenteraadsfracties zijn aangekondigd.

"KRACHTIGE BESTUURDER"

D66-fractievoorzitter Bart Huijdts zegt desgevraagd tegen RTV Utrecht dat het functioneren van Kemmerling voor D66 geen rol heeft gespeeld bij haar vertrek. Volgens de partij was Kemmerling "een krachtige bestuurder met ambitie".
Huijdts heeft respect voor de manier waarop Kemmerling met de situatie is omgegaan. "Ze heeft het aangedurfd Amersfoort de kans te geven om met een nieuwe wethouder te komen. Dat is niet niks voor iemand die heel ambitieus in dit project gestapt is."
D66 zoekt binnen de partij naar een vervanger voor de vertrokken wethouder. Kemmerling was al een vervanger voor Pim van den Berg die in 2015 provinciebestuurder werd.

D66-fractievoorzitter Bart Huijdts over het opstappen van Kemmerling.
D66-fractievoorzitter Bart Huijdts over het opstappen van Kemmerling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.