RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bouwvakkers storten 8 miljoen liter beton in Jaarbeursplein

1/8
UTRECHT -

Het uitgegraven Jaarbeursplein in Utrecht wordt deze week gevuld met 8 miljoen liter beton. Het storten van de vloer voor een ondergrondse parkeergarage is dinsdag om 06.00 uur begonnen.

Het werk gaat 90 uur lang non-stop door tot vrijdag middernacht. Er zijn dan bijna 900 vrachtwagenladingen beton 'het zwembad' ingegaan. Het beton wordt grotendeels aangevoerd uit de betoncentrale in Nieuwegein.


UITHARDEN

Aan het einde van de week ligt er een vloer van een meter dik op de 12,5 meter diepe bodem van de bouwput: dik genoeg om de druk van het grondwater te weerstaan. Hierna kan het beton twee weken uitharden.

Na twee weken wordt al het water uit de bouwkuip gepompt en kan er verder gebouwd worden aan de garage, die plaats biedt aan maximaal 800 auto's. De garage en het nieuwe plein erboven gaan volgend jaar open.


PARKEERPLEKKEN

Door strenge normen en dubbelgebruik ligt het aantal van 800 openbare plekken behoorlijk lager dan de 1020 plekken die tot 2012 beschikbaar waren in de bovengrondse parkeergarage op het Jaarbeursplein.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -