RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Teleurstelling bij tegenstanders milieuzone Utrecht

1/2
UTRECHT -

Er is een einde gekomen aan het slepende dossier rondom de Utrechtse milieuzone. De instelling van een milieuzone in Utrecht is woensdag goedgekeurd door de Raad van State en daardoor is er geen beroep meer mogelijk.

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) en de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht (SSLU) zijn teleurgesteld. "We hebben drie keer geprocedeerd en we hebben onze uiterste best gedaan. Voor ons is dit het wel", aldus Peter Staal van KNAC.


GEMEENTE

De gemeente Utrecht is blij met de uitspraak. Wethouder Lot van Hooijdonk: "We zijn natuurlijk tevreden dat we door mogen werken aan een gezonde lucht in Utrecht en dat we ook door mogen met de milieuzone."

De milieuzone geldt voor de binnenstad van Utrecht, het stationsgebied en het Jaarbeursterrein. Dieselauto's van vˇˇr 2001 mogen daar sinds 1 januari 2015 niet komen.

Utrecht onderzoekt of een milieuzone voor brommers en scooters ook haalbaar is.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -