Sneeuw trekt over het land; code geel van kracht

PROVINCIE UTRECHT - Vanuit het zuidoosten trekken sneeuwbuien over het land. Op veel plaatsen is het glad door sneeuw of bevriezing van natte weggedeelten.
Vooral op onze lokale wegen kan het glad zijn, maar de doorgaande wegen zijn gisteravond en vannacht bestrooid door Rijkswaterstaat. Sinds vrijdagochtend is er 2,2 miljoen kilo zout gestrooid, waarmee
het totaal sinds het begin van deze winter op 64 miljoen kilo staat. Ook nu wordt volop gestrooid, zegt Rijkswaterstaat.
De sneeuw zorgt in Midden Nederland vooralsnog niet voor grote problemen of ongelukken. Ook elders valt het volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat mee. "Ik kan ze nog op de vingers van twee handen tellen." Ze raadt automobilisten aan in sneeuwbuien rustig te rijden, afstand te houden en niet onnodig van rijbaan te wisselen.
In de loop van de dag en ook in de nacht naar zondag trekken opnieuw sneeuwbuien over het land. Dat kan een sneeuwdek van een paar centimeter opleveren.
Het KNMI waarschuwt voor gladheid en heeft voor het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden, code geel afgekondigd. Door lichte sneeuwval kan de weg bevriezen. De waarschuwing geldt in de provincie Utrecht inmiddels ook voor zondag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.