Pegida demonstreert op de Mariaplaats in Utrecht

UTRECHT - Pegida demonstreert vandaag op de Mariaplaats in Utrecht. Er zijn amper betogers, want het is een stil protest. Pegida wil liever door de stad lopen.
De anti-islamclub heeft van de gemeente toestemming gekregen om het hele weekend te demonstreren in het centrum van de stad. Pegida mag zowel zaterdag als zondag op de Mariaplaats staan. Het liefst wil Pegida een protestmars door de binnenstad houden, maar de gemeente wil dat niet.
Er hangt nu een spandoek tussen de bomen en er staat een paspop op de Mariaplaats. De beweging zegt ook niet veel aanhangers te verwachten, omdat ze geen oproep voor de demonstratie heeft gedaan. Wel is Pegida zondag weer in Utrecht. Voorman Edwin Wagenveld zegt dat hij dit protest wil volhouden todat hij toestemming krijgt om een mars door de stad te houden.
Afgelopen weekend protesteerde Pegida ook al in Utrecht. Toen wees de gemeente het Moreelsepark aan als protestlocatie, maar daar nam de organisatie geen genoegen mee. Uit protest stonden er toen twee paspoppen in het park. Ook toen werd de aanhang opgeroepen niet naar Utrecht te komen.
Diezelfde dag was er ook een tegendemonstratie van Utrecht Bekent Kleur op het Janskerkhof. Pegidavoorman Edwin Wagensveld werd daar voor de demonstratie opgepakt omdat hij daar volgens de politie niet mocht komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.