RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ravage in Vleuten: politieachtervolging eindigt tegen gevel woning

1/2
VLEUTEN - In Vleuten is in de nacht van woensdag op donderdag een auto tegen een gevel van een woning terechtgekomen. De bestuurder was kort daarvoor op de vlucht geslagen voor de politie.

Agenten wilden de Woerdenaar aanhouden, omdat hij veel te hard reed. Hij zat daar blijkbaar niet op te wachten, want hij ging er daarop vandoor en reed met een snelheid van zeker 110 kilometer per uur door Vleuten. Maar bij de Stationsstraat vloog hij uiteindelijk uit de bocht.


LANCERING

Vervolgens knalde de 19-jarige man op een paar paaltjes en daarop werd zijn voertuig gelanceerd. Dat kwam via twee geparkeerde auto's tegen de gevel van een woning tot stilstand. Het huis raakte daardoor beschadigd.

De bewoner van het huis kwam met de schrik vrij. Volgens de wijkagent lag hij op de bank naast het raam, toen de auto tegen de gevel van zijn huis knalde.


POLITIEVERHOOR

De bestuurder van de auto is opgepakt. Uit onderzoek bleek al snel dat hij niet onder invloed was en zijn rijbewijs gewoon op zak had. Hij wordt donderdag door de politie verhoord, zijn rijbewijs is ingenomen. De twee geparkeerde auto's raakten ook ernstig beschadigd en zijn weggesleept.

Een buurtbewoner heeft RTV Utrecht laten weten dat er in de straat veel vaker te hard wordt gereden. Het zou al de derde keer zijn dat er een auto uit de bocht is gevlogen en in de tuin van het huis van het slachtoffer is beland.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Nieuwsoverzicht