RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Holm vecht wereldtitel De Randamie aan

UTRECHT - Holly Holm heeft een officieel protest ingediend bij de New York State Athletic Commission (NYSAC) tegen haar verlies zaterdag in het UFC-titelgevecht tegen Germaine de Randamie. Dat bevestigde de advocaat van Holm aan MMA Fighting. MMA, oftewel Mixed Martial Arts, is een combinatie van technieken uit verschillende vechtsporten. Het verschil met klassieke vechtsporten is dat veel geoorloofd is.

Aan het einde van de tweede ťn derde ronde kreeg Holm na de bel nog enkele rake klappen van de Utrechtse. Dat is ook in MMA niet toegestaan. Het resulteerde in een officiŽle waarschuwing van de scheidsrechter, waar het Amerikaanse kamp schreeuwde om puntenaftrek. Uiteindelijk won De Randamie het gevecht om de wereldtitel in het vedergewicht op punten. Op alle drie de scorekaarten van de juryleden stond dezelfde uitslag: 48-47.

"Als de scheidsrechter de NYSAC-reglementen had gevolgd en De Randamie strafpunten had gegeven, dan zou het titelgevecht gelijk zijn geŽindigd. Zo niet in een overwinning voor mevrouw Holm", staat in het officiŽle beroepsdocument.

De Randamie reageerde laconiek tegenover FOX Sports: "Moet ze doen, ik heb haar een immediate rematch (directe herkansing) aangeboden, dat had ze ook kunnen doen. Met of zonder punten aftrek was ik duidelijk de winnaar. Zodra de scheidsrechter zijn hand er tussen stak, stopte ik direct. Eerste stoot was in de bel. Dat was een legale stoot, zei de scheidsrechter."Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Lees ook
Nieuwsoverzicht