"Drollen markeren is beschadiging openbaar eigendom"

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG - Een Bunschotenaar die stelselmatig hondendrollen op straat markeert heeft de ergernis van wethouder Willem Heinen gewekt. De gemeente wil dat er een eind komt aan de ludieke actie en spreekt van beschadiging van openbare eigendommen.
Het is niet bekend wie de afgelopen tijd enkele tientallen drollen in Spakenburg met verf heeft omcirkeld. Wel is inmiddels duidelijk dat de actievoerder daarbij watervaste verf gebruikt, die lastig te verwijderen is. Wethouder Heinen wil dat de bekladding van de openbare weg stopt. "Zie je hondenpoep, meld het dan bij de gemeente. Dan kunnen wij kijken of we er met onze BOA's wat aan kunnen doen."

CIRKELS

De onbekende aandachtvrager trekt rode, groene of gele cirkels om keutels. Hij of zij lijkt vooral actief in het gebied rond de nieuwe haven. Het lijkt erop dat de verantwoordelijke aan wil geven dat er te veel poep op straat ligt. Op sommige plaatsen staat er ook "ASO" bij geschreven.
Sommige mensen kunnen wel begrip opbrengen voor het poepprotest. "Het stinkt vreselijk en het is asociaal", zegt een inwoner over de drollen. "Hij verdient een pluim."

HOOG OP AGENDA

Wethouder Heinen zegt dat de drollenproblematiek hoog op zijn agenda staat, maar ziet de gemeente niet als de eerst verantwoordelijke wanneer een hond op straat poept. Volgens Heinen moeten hondenbezitters de drollen opruimen. "De gemeente geeft ook speciale zakjes uit waar de drollen in kunnen."
De kladactie lijkt echter toch effect te krijgen. "Het komt nu wel weer even extra onder de aandacht", aldus Heinen.

Verslaggever Rik Dogger ging op zoek naar de hondendrollenhater in Bunschoten
Hondenpoepmysterie houdt Bunschoten bezig

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.