"Rust zacht, lieve Dick"

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft het condoleanceregister geopend voor de vorige week overleden Dick Bruna. Utrechters die hun medeleven willen betuigen kunnen dat doen in het stadhuis en het Stadskantoor.
"Ik heb opgeschreven: Rust zacht, lieve Dick. Omdat het gewoon een geweldige tekenaar was natuurlijk. En het is toch wel een gemis voor de stad", zei een bezoekster vanmorgen tegen RTV Utrecht-verslaggever Jiri Glaap. Ook burgemeester Jan van Zanen schreef vanmorgen een tekst in het register. Hij schreef: "Met de kunst van het weglaten, heeft hij Utrecht verrijkt". Maandag rond 15.00 uur hadden zeker zeventig mensen het condoleanceregister in het stadhuis en Stadskantoor getekend.
De gemeente liet vrijdag al weten mee te leven met de nabestaanden van Bruna. Ook hing de stadsvlag op het Utrechtse stadhuis de afgelopen dagen halfstok. Verder werden Utrechters uitgenodigd om vanaf vandaag een boodschap in een speciaal condoleanceregister achter te laten. Het Centraal Museum bood bezoekers dat al het hele weekend aan.

DANK

Volgens
heeft Bruna veel voor zijn stad gedaan. "Heel veel kinderen, van over de hele wereld, zijn grootgebracht met onze Nijntje en de rest van de familie Pluis. Utrecht is Dick Bruna veel dank verschuldigd, hij heeft veel voor de stad en ver daarbuiten betekend."
Het overlijden van Bruna veel losgemaakt in Utrecht, maar ook in de rest van de wereld. Zo legden mensen bloemen bij het Nijntjepleintje en speelde de stadsbeiaardier bekende Nijntje-liedjes vanaf de Domtoren. In onder meer in The Washington Post, The Guardian en Le Figaro verschenen lovende stukken over Bruna.

MARKANT

De wereldberoemde tekenaar Bruna overleed
in zijn slaap. De markante Utrechter verwierf wereldfaam als geestelijk vader van Nijntje en maakte meer dan honderd prentenboeken, duizenden boekomslagen en vele affiches, briefkaarten en tekeningen.
Dick Bruna was 89 jaar oud.

"Rust zacht, lieve Dick"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.