RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort zet juristen op kunstgrasclaim

1/2
AMERSFOORT - Het is nog onduidelijk of de gemeente Amersfoort gehoor geeft aan het verzoek de kunstgrasvelden te saneren. Een woordvoerder laat RTV Utrecht weten dat de zaak met juristen bekeken wordt. Voor zondag moet de gemeente reageren op een brief van letselschadeadvocatenkantoor SAP.

Als Amersfoort niet toezegt de korrels weg te halen, dan maakt SAP-advocaat Martin de Witte de gang naar de rechter. Hij stelt dat alle gemeenten met kunstgrasvelden met de rubberkorrels verplicht zijn te saneren nu keer op keer de discussie over mogelijke gezondheidsgevaren oplaait.


GEZOND

"Het is helemaal niet zo moeilijk. De gemeente Amersfoort moet een bedrijf bellen en de rubberen korrels vervangen door gezondere alternatieven", zo vertelde De Witte maandag in UVandaag. "Ik woon zelf in Amersfoort en zie de korrels daar liggen en wil dat ze weg worden gehaald. Niet alleen voor mezelf, maar voor iedereen die gezond wil sporten."

Amersfoort is als eerste gemeente gedaagd door De Witte. "Het zou heel mooi zijn als we in het centrum van het land kunnen beginnen met een gifvrij veld. Als dat in Amersfoort kan, dan kan het in Utrecht ook en ook in de rest van Nederland."


JURISTEN

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat de eis van De Witte momenteel bestudeerd wordt. "We weten op dit moment nog niet wat we gaan doen, eerst gaan onze juristen er naar kijken."

Ook voetbalanalist Gert Kruys maakt zich zorgen. Hij heeft een voetbalschool, waar jonge talentjes op kunstgras spelen. "Het zou toch niet zo zijn dat daar ook maar een enkel risico genomen wordt. Volgens mij is het sindskort weer duidelijk dat we op die kunstgrasvelden mogen. Maar bij twijfel ben ik het met De Witte eens en moet er duidelijkheid komen. Dat is waar ik voor pleit," stelde hij in UVandaag.


GEZONDHEIDSEFFECTEN

De felle discussie over de rubbelkorrels ontstond, nadat het televisieprogramma Zembla er uitvoerig aandacht aan besteedde. Zo werd vorige week nog gemeld dat de stoffen in de rubberkorrels misschien toch gezondheidseffecten hebben.

Het RIVM stelde in een reactie op een eerdere uitzending van Zembla nog dat de korrels niet schadelijk zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -