Vaker hevige regen: Amersfoorters halen tegels uit de tuin

AMERSFOORT - Steeds meer mensen in Amersfoort proberen hun tuin groener te maken. Aanleiding is het regenwater, dat tegenwoordig vaker voor overlast in de straten zorgt.
De Amersfoorters worden geholpen door Operatie Steenbreek. Operatie Steenbreek is een groeiend netwerk van mensen die anderen enthousiast proberen te maken om hun tuin weer groen te maken. De gemeente Amersfoort ondersteunt het project.

HEVIGE REGENBUIEN

Bijna de helft van de Nederlandse tuinen is bestraat en dat is volgens de stichting niet goed. "Het probleem met tegels is dat de tuin daardoor minder water op kan vangen", zegt Jori Hoving van Operatie Steenbreek. "En we krijgen in de toekomst juist steeds vaker te maken met hevige regenbuien."

WARMER

Hoving stelt dat door alle bestrating nog meer problemen kunnen ontstaan. "Het wordt door alle tegels steeds warmer in de stad. Dat is voor ouderen en kinderen niet goed."
Ook dieren en insecten hebben last van volgetegelde tuinen. "Omdat je minder planten hebt, komen er minder dieren op af", zegt Hoving.

"We hebben de tegels allemaal uit de tuin gehaald"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.