Hoogleraar UU smokkelde liefdesbrief voor Holleeder

UTRECHT - Stijn Franken, de voormalig advocaat van Holleeder, zou geheime brieven voor hem de gevangenis in hebben gesmokkeld. Het OM houdt er ook rekening mee dat de crimineel post verstuurde via Franken, die hoogleraar strafrecht is aan de Universiteit Utrecht.
Ondanks strenge veiligheidsmaatregelen onderhoudt Holleeder toch contact met de buitenwereld, schrijft De Telegraaf. De politie en het OM startten daarom een onderzoek.

ALLEEN EEN LIEFDESBRIEF

De Amsterdamse Orde van Advocaten zegt dat Franken alleen een liefdesbriefje van een verliefde vrouw gaf. De raadsman zou zich hebben vergist en de kwestie is inmiddels afgehandeld.
De beschuldiging wordt gemeld in het onderzoek naar vermeende pogingen door Holleeder om vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zijn zussen Astrid en Sonja en journalist Peter R. de Vries om het leven te laten brengen.

BEKENDE ADVOCAAT

Franken is sinds 2003 hoogleraar strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Zijn advocatenkantoor zit in Amsterdam. Hij stond al eerder bekende verdachten bij zoals Volkert van der G. en Lucia de Berk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.