OM verdenkt kwelgeest Veenendaal van belediging

VEENENDAAL - Sjoerd Hania wordt vervolgd voor belediging. De man heeft een conflict met de gemeente Veenendaal en hij noemde burgemeester Kolff een "maffia-diender".

SYSTEM BREAKER

De officiële aanklacht luidt 'belediging door geschrift of afbeelding'. Hania (64) kreeg eerder al een
voor het gemeentehuis.

De man noemt zichzelf een 'systembreaker'. Hij is initiatiefnemer van het platform Next Level Democracy. Hania vindt niet dat Veenendaal op een juiste manier politiek bedrijft en laat daarom vaak van zich horen op
.

STASI EN MAFFIA

Hij schreef ondermeer dat Kolff een "maffia-diender" is "in een stasi-apparaat". Ook beschuldigde hij de gemeente van "NSB-gedrag" en zei hij dat het tijd werd voor "de echte Bevrijdingsdag". De gemeente spreekt van structurele laster, beledigingen en bedreigingen. Hania zelf ziet dat anders: 'Ik heb als persoon niets tegen Kolff, maar wel op de manier waarop hij als burgemeester zijn macht misbruikt. Ik heb daar bewijzen voor en dat deel ik via social media. Ik zou het graag met een bak koffie willen uitpraten, maar dat wordt afgehouden. Het verbaast me niet.'

REACTIE KOLFF

Burgemeester Wouter Kolff wil niet inhoudelijk op de dagvaarding van Hania ingaan. Hij vindt het niet chic over een zaak uit te wijden die onder de rechter is. Eerder liet hij op zijn eigen sociale mediakanalen wel weten dat hij de tweets van Hania veel te ver vindt gaan en daarom aangifte ging doen.
De rechter gaat zich in april buigen over de zaak. Dan moet blijken of Hania daadwerkelijk schuldig is aan belediging. Zelf is hij niet van plan excuses aan te bieden.

Hania over zijn conflict met de gemeente Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.