Juwelendieven Mijdrecht sloegen ook toe in Amersfoort

AMERSFOORT/MIJDRECHT - De dieven die gisteren een juwelier in Mijdrecht beroofden hebben ook toegeslagen in Amersfoort. De politie sluit zelfs niet uit dat ze op nog meer plekken juwelen hebben gestolen.
De twee mannen zijn nog niet gepakt. Daarom doet de politie nogmaals een oproep in de hoop extra getuigen te vinden.

JUWELIER KOK

Tussen 12.30 en 12.45 uur sloegen de mannen toe bij
aan de Mijdrechtse Dorpsstraat. Nu blijkt dat ze rond 14.45 ook Juwelier Kok op de Arnhemseweg in Arnhem beroofden.
Op beide locaties gingen de mannen op dezelfde manier te werk, zegt de politie. Ze zochten sieraden uit en bij het afrekenen deden ze plotseling alsof ze geen geld bij zich hadden. Ze lieten de sieraden inpakken en probeerden intussen de winkelmedewerkers af te leiden. Waarschijnlijk drukten ze de juwelen in een onbewaakt ogenblik achterover.

SIGNALEMENT

De politie heeft een signalement van de verdachten verspreid. De eerste is een man met een gezet postuur van ongeveer 25 jaar oud. Hij is tussen de 1,70 en 1,75 meter lang en had een opvallende, volle en donkere baard. Hij droeg een donkere jas.
De tweede verdachte is een man met een smal postuur en een spits gezicht. Hij is rond de 25 jaar oud en ongeveer 1,75 meter lang. Hij had een baardje en droeg een donkere jas en een donkere broek.
Beide mannen spraken gebrekkig Duits en Engels tegen de medewerkers van de winkels. Onderling spraken ze vermoedelijk in een Oost-Europese taal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.