Coalitieakkoord IJsselstein: doorpakken met samenwerking Montfoort

IJSSELSTEIN - De samenwerking met buurtgemeente Montfoort heeft de hoogste prioriteit voor het nieuwe college van IJsselstein. D66, CDA, GroenLinks en SP bereikten vrijdag een definitief een akkoord.
Het nieuwe gemeentebestuur wil ook veel aandacht gaan besteden aan de verbouwing van het stadhuis en duurzaamheid. Daarnaast wil de coalitie meer goedkope huurwoningen in IJsselstein.
Zo'n twee weken geleden viel het vorige college. CDA'er Van den Berg en Van Beukering van D66 worden opnieuw wethouder. De nieuwe coalitiepartijen moeten nog wel akkoord krijgen van hun achterban.

WETHOUDERSPOSTEN

Wethouder Van Beukering houdt op hoofdlijnen dezelfde portefeuille. Zij wisselt Wmo, integratie en wijkgericht werken in voor economische zaken. Wethouder Van den Berg wordt verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsvoering waaronder UW Samenwerking valt. Hij draagt milieu/duurzaamheid, ruimtelijke ordening en IJsselveld-oost over.
De beoogd wethouder van GroenLinks is huidig gemeenteraadslid Lappee. Zijn portefeuille zal bestaan uit: vergunningverlening en handhaving, mobiliteit, ruimtelijke ordening, binnenstad en milieu/duurzaamheid. Voor de SP is de kandidaat-wethouder nog niet bekend. De portefeuille van deze wethouder zal bestaan uit: Wmo, wijkgericht werken, IJsselveld-Oost, verbouwing stadhuis, integratie en opvang statushouders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.