RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Apegat en Knollendam trappen carnaval af

1/3
IJSSELSTEIN -

Niet alleen in het zuiden, maar ook in de provincie Utrecht is dit weekend het carnaval losgebarsten. In carnavalsbolwerken als IJsselstein, Soest en Cothen waren zaterdag grote optochten. Onder meer Hoogland is zondag aan de beurt.

IJsselstein is tijdens de carnavalsdagen omgedoopt tot Apestad. Al sinds 1978 wordt daar een jaarlijkse optocht gehouden. In Knollendam, oftewel Soest, is het feestgewoel ook goed losgebarsten. De politie meldt via Twitter dat het feest ook in onder meer Oudewater en Harmelen in volle gang is.


SLEUTELOVERDRACHT

Op het Janskerkhof in Utrecht (Leemput) vond de traditionele sleuteloverdracht van de burgemeester aan Prins Carnaval plaats. Niet burgemeester Van Zanen, maar prins Martijn XL is de komende dagen (ceremonieel althans) de baas in de stad.

In de stad Utrecht wordt al een paar jaar geen optocht meer gehouden en de traditionele hoogmis, carnaval is van oorsprong een katholiek feest, is in gevaar. Doordat de Utrechtse Sint Josephkerk wordt verkocht, is daar dit jaar waarschijnlijk voor het laatst de hoogmis.


VERLICHT

Veel optochten zijn overdag, maar in Cothen trekt vanaf 19.00 uur een verlichte stoet door het dorp, georganiseerd door carnavalsvereniging De Brienkneuters.

Zondag is er een optocht van ongeveer dertig wagens door Zandkruuersgat, zoals Hoogland nu even heet. Er worden daar zo'n 60.000 bezoekers verwacht bij de optocht die wordt georganiseerd door de Eemschuumers. Ook in Odijk, Montfoort en Achterveld zijn flinke optochten zondag. In 't Goy trekt dan een kleinere stoet door de straten.

Omdat veel Utrechtse carnavalsliefhebbers dit weekend naar het zuiden vertrekken, hebben sommige carnavalsverenigingen in de regio hun feesten er al opzitten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -