Utrecht in het donker: Stedin belooft schadevergoeding

UTRECHT - Een groot deel van de stad Utrecht heeft sinds vannacht enige tijd zonder elektriciteit gezeten. Inmiddels heeft iedereen weer elektriciteit. Stedin zegt dat iedereen die langer dan 4 uur geen stroom had automatisch schadevergoeding krijgt.
De stroom viel rond middernacht uit bij ongeveer 14.000 huishoudens. Stedin stuurde monteurs op pad om het probleem op te lossen. De getroffen klanten wonen volgens de netbeheerder onder meer in de binnenstad en in delen van Leidsche Rijn.
Ook vanuit Pijlsweerd, Ondiep, Zuilen, Abstede en Sterrenwijk kwamen via de sociale media meldingen van mensen die in het donker zaten. Bijna twee uur na de eerste meldingen kregen de eerste getroffen wijken weer spanning op het net.

ROOK

Het lijkt erop dat er brand of kortsluiting is geweest in een verdeelstation van Stedin aan de Nijverheidsweg in Utrecht. Een woordvoerder zei eerder dat er rook te zien was. De brandweer kon het gebouw om 1.00 uur weer vrijgegeven, zodat monteurs de storing konden gaan verhelpen.
Kort nadat het licht was uitgevallen, werd de brandweer ook naar de Keulsekade geroepen. Daar is energiebedrijf Eneco gevestigd. Of daar is iets aan de hand was, is niet bekend.
Stedin zegt iedereen die vier uur of langer zondag electriciteit heeft gezeten, automatisch recht heeft op een compensatie. Die ontvangen gedupeerden binnen 4 a 6 weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.