Rabobank rouwt om vermoorde collega Corrie

UTRECHT/SOEST - Onwerkelijk, schokkend en intens verdrietig: Corrie werd dinsdagochtend doodgestoken op de Croeselaan in Utrecht. Haar Rabobank-collega's kunnen het nieuws nauwelijks bevatten.
De vrouw uit Soest, 41 jaar en moeder van twee dochters, werkte al twintig jaar bij de bank. Dinsdagochtend werd ze vlakbij het hoofdkantoor aan de Croeselaan in haar buik gestoken door een man. Ze onderging een operatie in een specialistisch ziekenhuis, maar overleed later aan haar letsel.

ONTDAAN

De afgelopen 24 uur is er ontzettend veel gebeurd in het hoofdkantoor aan de Croeselaan. "Medewerkers kwamen gisterochtend ontdaan aan op het werk", vertelt woordvoerder Hendrik Jan Eijpe aan RTV Utrecht. "Collega's hadden de politie en de afzetlinten gezien. Ze wisten dat er iets ernstigs aan de hand was, maar pas wat later werd duidelijk dat het slachtoffer bij Rabobank wekte."
Via de Arbodienst is psychologische hulp aangeboden aan het personeel. "Ook hebben we een bericht op intranet gezet en medewerkers zoveel mogelijk geïnformeerd over de gebeurtenissen", zegt de woordvoerder.

CRISISTEAM

Tegen de avond werd bekend dat Corrie het niet had gered. "Toen dat tragische nieuws bekend werd hebben we een soort crisisteam geformeerd om praktische zaken te regelen", aldus de woordvoerder van Rabobank.
Woensdagmorgen is er een bijeenkomst geweest op het hoofdkantoor met directe collega's, waarbij ook de bestuursvoorzitter en de leidinggevende van Corrie aanwezig waren. Er waren in totaal zo'n honderd mensen. Sommige collega's kwamen ervoor terug van vakantie. "Vandaag is een dag om elkaar op te zoeken en stil te staan bij wat er is gebeurd", vertelt de woordvoerder.

MINUUT STILTE

Er is onder meer een minuut stilte gehouden op het hoofdkantoor. Ook hangt de vlag halfstok bij het hoofdkantoor en is in de hal een condoleanceregister geopend, waarin tal van steunbetuigingen zijn achtergelaten. Buiten zijn bloemen gelegd bij een foto van Corrie. Een beveiliger bewaakt de plek.

ACHTERGROND

Over de achtergrond van de
is verder nog niets bekend. De vermoedelijke dader zit in beperking, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat mag spreken.

BOTSING

De politie hield kort na de steekpartij dinsdagochtend een 31-jarige man aan. Hij zou over de Croeselaan zijn gerend en bij de Moreelsebrug in botsing zijn gekomen met de vrouw. Daarop stak hij het slachtoffer in haar buik.
In eerste instantie had de vrouw niks door, maar even later zakte ze in elkaar. Het steekwapen zou ongeveer 75 meter verderop zijn gevonden.

"Vandaag is een dag om elkaar op te zoeken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.