Politie Amersfoort tasert onschuldige man

AMERSFOORT - De politie in Amersfoort heeft vannacht een onschuldige man aangevallen met een stroomstootwapen. De politie experimenteert sinds kort met tasers en het ging helemaal mis. De politie bevestigt het incident na een verhaal van het AD.
Rond 1.00 uur ontstond onrust in een flat aan de Puntenburgerlaan in de wijk Soesterkwartier. De man ging samen met zijn vrouw op de herrie af en zou vervolgens uit het niets zijn getaserd.
De politie betreurt het voorval, maar zegt dat er geen grote fouten zijn gemaakt. Een woordvoerder: "Ik denk dat de agenten een goede inschatting hebben gemaakt gezien de situatie."
De vrouw van de getaserde man vertelt haar verhaal aan de de krant. "Het leek alsof hij met een pistool was neergeschoten, maar dan zonder bloed. Ik vroeg de agenten: wat hebben jullie gedaan?"

TIA EN HARTPROBLEMEN

"Mijn partner heeft vorig jaar een TIA gehad en hij heeft ook een lekkende hartklep en een gevaarlijk hoge bloeddruk. Hij moest met de ambulance naar het Meander omdat zijn hartslag niet in orde was."
Inmiddels is de man weer thuis, hij zou nog wel een gekneusde arm hebben van de ruige aanhouding. Vandaag wil hij een klacht indienen bij de politie.

REACTIE POLITIE

Een politiewoordvoerder zegt dat de man meerdere keren het verzoek kreeg om op zijn knieën te gaan zitten. "Dat deed die meneer niet en hij stak zijn handen in zijn zak. Het bleek dat hij zijn sleutels wilde pakken, maar dat wist de agent natuurlijk niet."
"Het spijt ons dat dit soort dingen gebeuren. Wellicht hadden we vroeger een vuurwapen in de hand genomen, nu hebben we een taser. Als hij direct had geluisterd naar de agent die hem aansprak, was de taser wellicht niet ingezet."

Politie: "Ik denk dat de agenten een goede inschatting hebben gemaakt gezien de situatie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.