RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moeizaam verhoor steekverdachte Croeselaan

1/9
UTRECHT -

De man die ervan wordt verdacht dat hij de 41-jarige Corrie van Barneveld uit Soest heeft doodgestoken op de Utrechtse Croeselaan, werkt slecht mee aan het verhoor. Dat melden bronnen rond het onderzoek.

De verdachte is een verwarde Pool van 31 jaar. De verhoren gaan moeizaam vanwege de taalbarriŤre. De man accepteert geen tolken. Hij wordt vrijdag voorgeleid.

De verdachte kende het slachtoffer hoogstwaarschijnlijk niet. Helemaal uit te sluiten is het niet, omdat de man nog geen verklaring heeft afgelegd.

Toch lijkt het er sterk op dat Corrie bij toeval slachtoffer werd. Volgens ooggetuigen rende op de bewuste dinsdagochtend een verwarde man over de Croeselaan. Hij botste tegen Corrie op bij de kruising met de Moreelsebrug en stak haar in de buik. Later op de dag overleed de vrouw.

Corrie, moeder van twee kinderen, werkte al twintig jaar voor Rabobank. Op het hoofdkantoor aan de Croeselaan is haar dood hard aangekomen. Tijdens een personeelsbijeenkomst is woensdag een minuut stilte in acht genomen. Ook werd een condoleanceregister geopend en hing de vlag voor het kantoor halfstok.

De verdachte zit in beperking, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat mag spreken. De politie doet verder geen mededelingen over de zaak.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -