RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamp Amersfoort krijgt subsidie voor renovatie

1/3
LEUSDEN - Kamp Amersfoort gaat uitbreiden. Deze week werd bekend dat de gemeente Leusden met 50.000 euro subsidie een renovatie gaat steunen. Het Nationale Monument verwacht daarmee dat ook de gemeente Amersfoort en de provincie een bijdrage zullen leveren.

"Het hoofdgebouw is een prachtige ruimte, maar die schiet te kort omdat die veel te klein is voor alle functies die we daar willen uitoefenen", vertelt Remco Reiding van Kamp Amersfoort. "Daar hebben we nog een kleine bouwkeet bij, maar dat is echt een heel oud ding."

VERANDERINGEN
Het Kamp heeft al een idee hoe het eruit komt te zien. "De nieuwe ruimte bestaat uit een vernieuwd bezoekerscentrum, een heringerichte binnenplaats en een paviljoen voor tentoonstellingen. Dus er komt veel meer ruimte voor het vertellen van het verhaal", aldus Reiding.

"We willen tevens onder het huidige gebouw een tweede etage, die zou kunnen worden ingezet voor educatie en de derde fase is om de omgeving te verbeteren, zodat de zichtlijnen op de locatie beter worden."

Wethouder Erik van Beurden wil wel dat de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht ook een duit in het zakje doen. "We vinden dat het Kamp een regionale betekenis heeft, maar daarnaast ook voor de provincie", aldus Van Beurden.

In de loop van 2018 verwacht Kamp Amersfoort de verbouwing af te hebben.
"Hoofdgebouw schiet te kort voor alle functies die we willen uitoefenen"


Kamp Amersfoort krijgt subsidie voor renovatieHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -