"Autobedrijf John Freriks nooit dicht geweest"

UTRECHT - "Het autobedrijf van John Freriks is nooit dicht geweest", dat beweert de eigenaar van de zaak. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in car-audio, tuning en styling, werd op last van burgemeester Van Zanen gesloten. Freriks heeft dat opgelost door de ingang van zijn zaak te verplaatsen. Zat de ingang eerst in een pand aan de Mississippidreef, nu bevindt die zich in een ander gebouw om de hoek aan de Ontariodreef.
Volgens advocaat Starmans van John Freriks is de nieuwe ingang volstrekt logisch. Van Zanen verbood immers het gebruik van het pand aan de Mississippidreef, maar hij heeft Freriks niet verboden zijn zaak voort te zetten. Van Zanen sloot de zaak omdat hij van mening is dat er banden zijn met criminelen, die in het bedrijf hun auto laten prepareren. Freriks bestrijdt dat die banden er zijn.
De gemeente laat weten dat de opening van de zaak aan de Ontariodreef wettelijk is toegestaan. Woordvoerder Anita van Wijnbergen: "Het gebruik van het pand past in het bestemmingsplan en het bedrijf voldoet aan de milieueisen. Dus is de gemeente Utrecht niet bevoegd om tegen de opening op te treden. Maar de burgemeester heeft met de sluiting van de zaak natuurlijk wel een signaal afgegeven. En daarom blijven wij als gemeente, met onze partners, alert op de ontwikkelingen rond dit bedrijf."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.