Roemer: Blijf met je tengels van sociale woningen af

PROVINCIE UTRECHT - SP-lijsttrekker Roemer vindt dat politici niet zomaar moeten overgaan tot sloop van wijken als Jericho en Jeruzalem in Amersfoort. Met steun van de SP hebben de bewoners het daar voor elkaar gekregen dat hun woningen worden gerenoveerd. Een voorbeeld voor de rest van Nederland, vindt Roemer.
De SP-lijsttrekker zegt dat de huizen misschien niet de mooiste zijn, maar daar gaan politici niet over. "Deze mensen wonen er en die zijn ongelooflijk blij met hun wijk. Ze willen hun wijk niet uit en willen hun woning niet uit", zegt Roemer. "Politici: blijf met je tengels van dit soort huizen af."
Roemer is blij met de 33-jarige Amersfoorter Maarten Hijink. De SP'er staat op een verkiesbare plek 13 en heeft zich in het verleden hard gemaakt voor Jericho en Jeruzalem. "Hier in Amersfoort is de wachtlijst 8,5 jaar voordat je een betaalbare huurwoning kunt krijgen en dat is in veel steden niet anders", zegt Hijink. Hij wil daarom dat er veel meer bijgebouwd wordt.

SALARIS

Roemer gaf in UKiest ook een toelichting op het nieuws dat hij zijn salaris aan de partij gaat afdragen als hij premier of minister zou worden. "We vinden het een pronkstuk. Bij de SP moet je de politiek niet ingaan als je er rijk van zou willen worden", zegt Roemer. "Met wethouders hebben we ook een afdrachtregeling, dus waarom zou je een verschil maken met ministers en staatsecretarissen?"
Roemer wil niet met de VVD in één kabinet zitten. Al die verkiezingsbeloftes zijn een richting waarop een partij naartoe wil, zegt Roemer. "Met de VVD kan ik mijn richting niet waarmaken. Niet al die beloftes, maar niet eens de richting."
De SP-lijsttrekker hoopt dat er op 15 maart vooral linkse partijen veel zetels krijgen. Als hij deel kan uitmaken van een kabinet, dan doet de SP dat graag, aldus Roemer. Hij heeft al mensen klaarstaan die een ministerspost kunnen vervullen of staatssecretaris kunnen worden. Of de Utrechtse wethouder Paulus Jansen ook op dat lijstje staat, zei Roemer niet.

UKiest met SP-lijsttrekker Roemer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.