Leusden pakt onveilige Hessenweg aan: wat gaat er gebeuren?

Archief
Archief © AS Media
LEUSDEN - De Hessenweg tussen Achterveld en Stoutenburg gaat vanaf vandaag op de schop. De gemeente Leusden wil met een reeks maatregelen de verkeersveiligheid vergroten.
Vanwege de vele ongelukken op de weg besloot de gemeente eerder verkeersdrempels aan te leggen, maar die hebben niet het gewenste effect bereikt.

SNELHEID

De gemeente wil de verkeersveiligheid verbeteren door van de Hessenweg 60 kilometergebied te maken, met uitzondering van de kern van Stoutenburg. Ook wordt het fietspad verbreed. Brommers moeten voortaan op de rijbaan.

ASFALT

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vervangen van het asfalt op de rijbaan, het verwijderen van het oude fietspad en het aanleggen van een nieuw, fietspad. Ook worden nieuwe verkeersdrempels aangelegd, wordt de hoofddrinkwaterleiding vervangen en glasvezel gelegd.

OPONTHOUD

Het werk begint bij de Barneveldse Beek en ter hoogte van Hessenweg nummer 112. Naar verwachting eind 2017 worden de werkzaamheden afgerond. Het verkeer zal oponthoud ervaren door de tijdelijk ingestelde verkeerslichten op het traject.
De werkzaamheden kosten zo'n 4,4 miljoen euro

Leusden pakt onveilige Hessenweg aan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.