Leusden wil snel oplossing voor ov-problemen Syntus

LEUSDEN - Leusden is busmaatschappij Syntus zat. Die boodschap heeft de gemeenteraad meegegeven aan leden van de Provinciale Staten die maandagavond over de ov-problemen in het dorp kwamen praten.
Sinds Syntus van de provincie het openbaar vervoer in de regio mag organiseren regent het klachten, onder meer vanuit Leusden. Bussen rijden niet op tijd en inwoners van sommige wijken moeten ver lopen om op te stappen.
Door de invoering van de nieuwe dienstregeling werden volgens raadsleden de zuidkant van Leusden Centrum, Hamersveld en de Biezenkamp onbereikbaar. Leusdenaren zouden daarom weer voor de auto kiezen en dat is nadelig voor de luchtkwaliteit in de gemeente.
Eind maart volgt een nieuw overleg tussen de raadsleden en de provincie. Daar is dan ook gedeputeerde Jacqueline Verbeek bij. Fractievoorzitter Roel Madiol van D66 hoopt dat er snel iets verandert. "We weten dat de concessie-afspraken tot 1 december lopen, maar er is tussentijds een overbrugging nodig om de bereikbaarheid te verbeteren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.