RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Deze auto is ontworpen door twee Utrechtse broers

1/4
UTRECHT - De allernieuwste auto's worden vandaag onthuld op de Autosalon van Genčve.

Dit jaar heeft de grootste autoshow ter wereld een Utrechts tintje, want een van de pronkstukken is getekend door de Utrechtse broers Marco en Andries van Overbeeke.

De auto heet Dendrobium. De elektrische hypercar van Vanda Electrics beschikt over 1000 paardenkrachten, kan een maximumsnelheid bereiken van 320 km/u en rijdt van 0 naar 100 in 2,7 seconden.

De gebroeders Van Overbeeke ontwierpen het exterieur en het interieur en het Britse bedrijf Williams ontwikkelde de techniek. Als de conceptcar goed wordt ontvangen in Genčve gaat de wagen in productie rond 2020.

"Eind 2015 zijn we benaderd door Vanda Electrics om het ontwerp voor de nieuwe Dendrobium hypercar te maken. We waren meteen getroffen door dit buitengewone project en wilden graag meedoen. In vier maanden hadden we het ontwerp klaar", aldus de freelance autodesigners.

Vandaag is de Autosalon alleen open voor journalisten. Van donderdag tot en met zondag 19 maart is de beurs open voor publiek. De Van Overbeekes zijn er zelf ook bij.

Bekijk ook het filmpje van de 'raket op wielen'. De opnames zijn gemaakt bij Williams Advanced Engineering.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht