OM wil klanten 16-jarige prostituee achter tralies

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/SOEST - Tegen drie mannen uit Bunschoten, Soest en Zwolle zijn celstraffen van een paar maanden geëist omdat ze seks hebben gehad met een prostituee van destijds 16 jaar.
Hoewel de verdachten die dinsdag voor de rechter verschenen allen claimden niet te hebben geweten dat het meisje minderjarig was, zag het Openbaar Ministerie geen aanleiding te twijfelen aan de strafbaarheid van hun daad.
"Juist om kwetsbare jonge meisjes te beschermen, stelt de wet duidelijk dat het de plicht van de klant is om vast te stellen of een prostituee daadwerkelijk meerderjarig is", aldus de officier van justitie. Tegen de drie mannen uit Bunschoten, Zwolle en Soest werden daarom celstraffen geëist van acht tot tien maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

SEKSAFSPRAKEN

De verdachten kwamen ieder eind 2014 via internetadvertenties in contact met het toen 16-jarige meisje. Tijdens afspraakjes bij de mannen thuis, in een auto of in een bos in Amersfoort had het slachtoffer meerdere keren seks met de mannen gedurende een periode van ongeveer twee maanden.

POOIER

Het meisje had een relatie met een man die haar dwong zich te prostitueren en het geld in eigen zak stak. Hij is onlangs in een andere strafzaak door het gerechtshof schuldig bevonden aan mensenhandel en is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De zaak kwam onder de aandacht van de politie nadat een klant van het meisje onraad vermoedde en haar moeder informeerde.
Bij het bepalen van de drie strafeisen heeft de officier van justitie rekening gehouden met onder meer het strafblad van de verdachten en de mate van "getoond probleeminzicht".
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.