Zes jaar cel voor seksuele uitbuiting ex-partner

UTRECHT - Een 37-jarige Utrechter is veroordeeld tot zes jaar celstraf omdat hij in 2012 zijn toenmalige partner met fysiek en verbaal geweld dwong om in de prostitutie te werken.
Het slachtoffer was volgens de rechtbank een succesvolle jonge vrouw met een eigen woning en een goed lopend bedrijf. Zij heeft aangegeven ontzettend bang te zijn geweest voor haar ex-partner. De rechtbank spreekt van 'een buitensporige en ontluisterende manier van uitbuiting'.
Nadat het toen 26-jarige slachtoffer in 2011 een relatie kreeg met de verdachte liet hij haar al snel als prostituee werken. Tijdens een aantal maanden in 2012 werkte het slachtoffer in clubs en achter de ramen in Laren, Amsterdam en Den Haag. In die periode dreigde de verdachte seksfilmpjes van haar te verspreiden en bedreigde hij haar met geweld.
Regelmatig kwam het ook tot fysieke mishandeling als het slachtoffer niet genoeg geld verdiend had of als ze op andere manieren niet aan de verwachtingen van haar partner voldeed. Ook moest ze de naam van de verdachte in haar lies laten tatoeëren. Al die tijd droeg zij haar verdiensten onder dwang af aan haar partner die haar bracht en ophaalde van de werklocaties.
De man is twee keer eerder veroordeeld voor mensenhandel. Toen hij vrijkwam maakte hij meteen een nieuw slachtoffer. De rechtbank heeft dit meegewogen in de strafmaat.
De man heeft bovendien ook nog eens uitkeringsfraude gepleegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.