RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht gaat beter begroten bij grote sportevenementen

UTRECHT -

De gemeente Utrecht gaat voortaan in de begroting van grote evenementen, zoals de Tour de France, meer rekening houden met onverwachte financiŽle tegenvallers.

Dat antwoordt het college op vragen van de gemeenteraad naar aanleiding van het nieuws dat de kosten van de Tourstart bijna zes ton hoger zijn dan begroot, onder meer vanwege niet-gebruikte hotelkamers.

"Bij toekomstige evenementen nemen we, waar mogelijk, een post 'onvoorzien' op in de begroting", schrijft het gemeentebestuur. "Waar dat niet mogelijk is zorgen we voor een behoedzame begroting."

De SP en de ChristenUnie in Utrecht vinden dat Tourorganisatie ASO moet opdraaien voor de hotelkosten. De gemeente is het daarmee oneens. "Er is geen sprake van hogere kosten, maar van een lager dan verwachte opbrengst. Er is dus ook geen grond om een bedrag bij de ASO te verhalen."

Utrecht wil na de Tour in 2015 ook de start van de Ronde van Spanje binnenhalen. Dat moet in 2019 of 2020 gebeuren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -