RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GroenLinks: A27-verbreding onderwerp in regeerakkoord

UTRECHT - Als GroenLinks na de verkiezingen meedoet aan de formatie van een kabinet, zal de verbreding van de A27 bij Utrecht ter sprake komen. "Als dat juridisch mogelijk is", zegt kandidaat-Kamerlid Kathalijne Buitenweg.

Zij was dinsdag te gast bij RTV Utrecht en pleitte ervoor om de door de huidige regering aangekondigde verbreding terug te draaien. "Wij willen minder focus op wegen en juist de treinreiziger faciliteren", vertelde ze in een live-gesprek op Facebook.

"Laten we wat minder luisteren naar wat oudere mensen die alleen maar de auto gewend zijn, maar kijken naar innovatievere manieren van vervoer. Als het juridisch mogelijk is, zal het ongetwijfeld op de agenda komen bij het regeerakkoord."


DISCUSSIE

Over de verbreding van de snelweg bij Amelisweerd wordt al heel lang gediscussieerd. Volgens critici zorgt meer asfalt voor extra luchtvervuiling, geluidsoverlast en moet een stuk van het bos gekapt worden.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu maakte onlangs bekend dat de verbreding definitief doorgaat, maar lokale afdelingen van GroenLinks lieten al weten hun strijd nog niet op te geven.


BUMA

CDA-lijsttrekker Buma zei vorige week in gesprek met RTV Utrecht nog dat de verbreding onvermijdelijk is. "Als je niet wil dat om Utrecht iedereen stilstaat en de uitlaatgassen nog meer in het rond gaan, dan zal je de weg moeten verbreden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -