Tokkelen tussen studentenflats voor het goede doel

© RAG-week
UTRECHT - Donderdag en vrijdag kunnen belangstellenden op de Uithof zwieren over een 200 meter lange kabelbaan tussen twee studentenflats. Een ritje kost vijf euro en de opbrengst gaat naar het goede doel.
De tokkelbaan is tussen twee flats opgehangen in het kader van de RAGweek. In deze jaarlijkse Raise and Give-week zetten studenten zich in voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar Plusbus Erop Uit en de Stichting Leergeld Utrecht.
De tokkelbaan hangt tussen de Johanna en de Cambridgelaanflat op de Uithof. Vanaf het dakterras op de 11de verdieping van de Johanna gaat het dan 200 meter lang lichtjes naar beneden.
Deelnemers worden professioneel begeleid door vrijwilligers van het Utrechtse Studenten Alpen Club-Stuntteam. In een harnas en gezekerd zoef je naar beneden. "Het spannendste is het over de dakrand stappen en je laten gaan. Daar is best wat moed voor nodig". vertelt Annemarieke Beguin van het stuntteam. "Maar wie toch niet durft mag natuurlijk gewoon met de lift naar beneden."

Lonneke van Oorsouw, van de RAG-week, over alle activiteiten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.