Familie Van U. vindt IGZ-rapport wrang

BILTHOVEN - De familie van Bart van U. heeft een "wrange nasmaak" overgehouden aan het dinsdag verschenen rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over zijn zorgverlening.
Daarin staat dat hulpverleners beter hun best hadden moeten doen. Van U. probeerde zorg en toezicht te vermijden. Hulpverleners hadden te weinig aandacht voor zijn psychische problemen.
Ze noemen de conclusies een open deur, zijn kritisch over de diepgang van het rapport en betreuren dat de IGZ geen gehoor heeft gegeven aan hun nadrukkelijke verzoek het onderzoek breder te trekken.
Van U. doodde politica Els Borst uit De Bilt en zijn zus Loïs in Rotterdam. Hij werd veroordeeld tot tbs. Het OM wil dat hij ook celstraf krijgt en ging daarom in hoger beroep.

TE LAAT

"De familie vindt het wrang dat het IGZ onderzoeksrapport pas ruim twee jaar na het overlijden van hun dochter en zus Loïs verschijnt", schrijft de familie. "Na lezing van het rapport is er geen vertrouwen bij de familie in de wijze waarop de IGZ vervolgstappen wil zetten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.