Dakloze steekverdachte Croeselaan geen bekende politie

UTRECHT - De 31-jarige man die wordt verdacht van de dodelijke steekpartij op de Croeselaan in Utrecht is geen bekende van politie of justitie in Nederland. De Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats zit in voorarrest op verdenking van moord dan wel doodslag.
Het onderzoek is nog altijd in volle gang en richt zich volgens het OM op de toedracht van het incident en de persoon en achtergrond van de verdachte. Er zijn nog altijd beperkingen van kracht, wat betekent dat de man alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Eind volgende week zal het Openbaar Ministerie vragen om verlenging van het voorarrest.

RABOBANK

Bij het steekincident kwam vorige week de 41-jarige Corrie uit Soest om het leven. De vrouw werkte al twintig jaar voor
. Vandaag heeft er een gesprek plaatsgevonden met de collega's en directie van de bank, laat het OM weten.
Kort na het misdrijf hield de politie de verdachte aan. Hij rende volgens ooggetuigen in verwarde toestand over de Croeselaan, botste tegen de vrouw en stak haar in de buik. Het steekwapen is verderop gevonden. De verdachte kende het slachtoffer hoogstwaarschijnlijk niet. Het lijkt erop dat Corrie op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.

HET ONDERZOEK

Gedurende het onderzoek zijn sporen veiliggesteld. Ook zijn kleding en gegevensdragers in beslag genomen. Verder zijn beelden opgevraagd en is een groot aantal getuigen gehoord. Er zijn familierechercheurs ingeschakeld die het contact met de nabestaanden onderhouden. Ook is de verdachte na de aanhouding diverse malen gehoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.