Rapper Emms afgezegd na "Joden aan het gas"

UTRECHT - Hiphopformatie Broederliefde is toch geen 'Ambassadeur van de Vrijheid' tijdens Bevrijdingsdag. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dat besloten nadat een filmpje opdook waarin rapper Emms antisemitische leuzen riep tijdens de bekerfinale Feyenoord-Utrecht vorig jaar.
"Hamas, Hamas, Joden aan het gas", scandeerde de muzikant, die op 5 mei met een helikopter door het land zou vliegen. Hij zou onder meer in Utrecht een optreden geven.
Volgens het comité wordt het ambassadeurschap van Broederliefde op dit moment door te veel mensen als grievend ervaren. "Hij is zich zeer bewust van de impact van de uitlatingen die hij heeft gedaan en heeft daar excuses voor aangeboden", schrijft het comité in een verklaring.
"In het kader van het ambassadeurschap heeft Broederliefde een bezoek gebracht aan voormalig vernietigingskamp Auschwitz. Het kwetsende karakter van zijn uitspraken is hem toen nog duidelijker geworden."

RAPPER STEEN

Vorig jaar ontstond ook al
over het optreden van Rapper Steen bij het Bevrijdingsfestival in Utrecht. De muzikant zou eerder beledigende opmerkingen over homo's en de holocaust hebben gemaakt. Sommige politici snapten niet dat hij toch werd uitgenodigd op een Bevrijdingsfestival.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.