"Kat Zwartje bewust beschoten met luchtbuks"

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
WILNIS - De kat van Sebine Blok uit Wilnis is waarschijnlijk beschoten door een luchtbuks. Dat zeggen schietverenigingen in de regio. Alles wijst erop dat er doelbewust is geschoten.
Dit weekend kwam Zwartje niet thuis. Maandag stond de kat krijsend voor de deur. Na een bezoek bij de dierenarts bleek hoe ernstig het was: "Ze zei: ik denk dat het een kogel is. Ik barstte in tranen uit", zegt Sebine.

DADER

Verschillende schietverenigingen zeggen na het zien van de kogel op foto's zeker te weten dat het om een luchtgeweer gaat. Zo'n geweer is door iedereen vrij te kopen. Waar de dader gezocht moet worden is dus moeilijk te zeggen. De politie doet onderzoek.
De verwondingen zijn zo heftig dat de chirurg van Zwartje zeker weet dat er van dichtbij is geschoten. En dat moet bijna wel betekenen dat er bewust is gevuurd op de kat.

IN DE BENCH

Op de poot van de kat is een plaat geschroefd. Zo moet het bot eronder genezen. "Verschrikkelijk. Als hij op wil staan, rolt hij door de hele kooi heen. Ik denk omdat dat pootje zo zwaar is." De komende acht weken moet hij in de bench blijven liggen. De kosten voor Sebine lopen op tot ruim tweeduizend euro.
Het baasje hoopt dat mensen met tips komen. De gouden tip wordt inmiddels beloond met zeshonderd euro: "Het is niet meer onze Zwartje die het was. Onze Zwartje zat op de stofzuiger als ik aan het stofzuigen was. Nu ligt hij te trillen in de bench."

"Onze Zwartje zat op de stofzuiger als ik aan het stofzuigen was. Nu ligt hij te trillen in de bench."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.