Ultimatum voor verpauperde camping Leersum

LEERSUM - Het is vijf voor twaalf voor de verloederde camping Wildzicht in Leersum. De eigenaar moet over een week met een duidelijk toekomstplan komen. Als hij dat niet doet, grijpt de gemeente Utrechtse Heuvelrug in.
De boerencamping van Bert van Doorn aan de Gooyerdijk is de afgelopen jaren flink in verval geraakt. De rommel op en om het terrein van de camping is de gemeente Utrechtse Heuvelrug een doorn in het oog. Bovendien wonen er mensen permanent op de camping en dat is in strijd met het bestemmingsplan.

BURGEMEESTER

Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de campingeigenaar meerdere keren gevraagd of hij de boel op wil ruimen. Tot nu toe heeft dit geen resultaat opgeleverd.
"Ik wil dat daar stappen in gezet worden", zegt Naafs. "Dus meneer Van Doorn en zijn advocaat moeten mij volgende week maar vertellen hoe het gaat gebeuren. Dan kijken wij of wij daar vertrouwen in hebben. Als het plan niet goed in elkaar zit, of het gebeurt niet snel genoeg, dan kunnen wij besluiten om het terrein zelf schoon te vegen. Dat organiseren wij dan als gemeente, maar wel op kosten van meneer Van Doorn."

VERSLAAFDEN

Op camping Wildzicht wonen voornamelijk mensen met een alcohol- of drugsprobleem. Volgens Van Doorn vangt hij deze mensen al 22 jaar op omdat ze nergens anders terecht kunnen. Van Doorn: "Ik ben ooit begonnen met een boerencamping voor 'gewone' recreanten. Maar het opvangen van mensen met problemen vind ik veel leuker. Ik wil ze op deze manier helpen en hoop dat ze na een tijdje weer terug de maatschappij in kunnen."
Burgemeester Naafs vindt het niet wenselijk dat mensen met dit soort problemen op het campingterrein wonen. "Meneer Van Doorn is een goed mens, want hij wil deze mensen helpen. Maar wij vinden ook dat deze mensen professioneel geholpen moeten worden."

WEINIG TIJD

Van Doorn erkent dat het een puinhoop is op zijn camping. Naar eigen zeggen doet hij er alles aan om het op te ruimen, maar dat kost tijd. "Naast het runnen van de camping heb ik ook nog een klein ijzerhandeltje. Daarnaast steek ik heel veel tijd in de mensen die hier wonen. Ik help en begeleid ze. Het is dus onmogelijk om de hele dag bezig te zijn met mijn terrein."

ONBEGRIP

Van Doorn snapt niet waarom burgemeester Naafs zich nu ineens zo druk maakt om de camping. Hij had graag gezien dat Naafs eerder aan de bel had getrokken. De burgemeester kan hier deels in meegaan. "Wij hadden dit ongetwijfeld eerder op moeten pakken, maar het is de afgelopen 22 jaar ook steeds meer uitgegroeid. Want dat is eigenlijk ook het probleem van de situatie: het dijt maar uit en in plaats van minder wordt het alleen maar meer."
De campingbaas en burgemeester Naafs gaan volgende week donderdag met elkaar in gesprek.

Dronebeelden van de puinhoop op de camping
Burgemeester Frits Naafs stelt een ultimatum voor de camping

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.