RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honderdduizenden steken handen uit de mouwen voor NLDoet

1/2
UTRECHT -

Vandaag en morgen gaan honderdduizenden Nederlanders aan de slag voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land. Niet alleen gewone burgers, maar ook politici en leden van het Koninklijk Huis steken de handen uit de mouwen.

NLDoet is een jaarlijkse actie van het Oranjefonds om mensen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. En dit jaar is de actie groter dan ooit, zegt het fonds. Zo'n 9.500 klussen zijn aangemeld, ruim 300 meer dan in 2016. Naar verwachting steken dit jaar 350.000 Nederlanders in alle gemeenten de handen uit de mouwen.

Zo gaan vrijwilligers aan de slag bij zorginstelling Amerpoort. CliŽnten krijgen een dagje uit aangeboden en gaan met vrijwilligers naar de bioscoop, het Dolfinarium of de dierentuin. Ook helpen vrijwilligers bij het opknappen en schilderen van de woning.

In het MŠximapark worden borders ingeplant, plantenbakken gemaakt, banken geschilderd en wat schoongemaakt. Ook worden in het park elzen ingeknot.


WETHOUDER

In Breukelen wordt het eerste bloemenlint gezaaid. Goed voor mensen, bijen, vlinders en overige insecten, zeggen de organisatoren. Iedereen zaterdagochtend meehelpen inzaaien en ook wethouder Pieter de Groene steekt de handen uit de mouwen.

De Groene is niet de enige politicus die aan de slag gaat. Het Amersfoortse college van B en W gaat cupcakes bakken en de scouting helpen. In Utrecht gaat het gemeentebestuur helpen bij kinderboerderij Nieuw Rotsoord in Hoograven. Ze gaan wilgentakken vlechten en eetbare planten in de grond zetten.

Leden van het Koninklijk Huis dragen NLDoet een warm hart toe en zijn altijd betrokken bij vrijwilligersacties. Wat en waar ze aan de slag gaan, blijft altijd een goed bewaard geheim totdat ze bij de locatie arriveren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -