Den Dolder betrekt inwoners bij onderzoek autobranden

DEN DOLDER - De serie autobranden in Den Dolder is aanleiding om inwoners van het dorp bij het politieonderzoek te betrekken. Politie, justitie en de gemeente praten belangstellenden vanavond bij.
De laatste weken is tot acht keer toe brand gesticht bij een auto. Het lijkt erop dat er een pyromaan actief is, maar de politie sluit ook nog niet uit dat er meerdere daders zijn. Door inwoners mee te nemen in het onderzoek hopen de autoriteiten een eind te maken aan de autobranden.

RECHERCHE

De onderzoeksleider van de politie vertelt vanavond tussen 19.30 en 21.00 uur in de Brede School in Den Dolder hoe de recherche vordert. Hij geeft onder meer aan waar de politie zich op richt en wat inwoners kunnen doen om te helpen.
Burgemeester Koos Janssen bevestigde vrijdagmorgen op Radio M Utrecht dat de schrik er in Den Dolder goed in zit. "Het is gevaarlijk. Je auto kan in brand vliegen en dat kan weer een andere brand veroorzaken. Mensen zitten er geweldig mee en daarom moet het ook stoppen."

DADER OF DADERS

De autobranden in Den Dolder vonden plaats op 3, 7, 9, 11, 15, 21 en 26 februari en afgelopen woensdag. Van de dader of daders is nog weinig bekend.
Woensdagavond zag een alerte bewoner van de Willem Coxlaan een schim voor zijn raam, vlak voor er een vuurtje bij een auto ontstond. De glimp die de getuige opving was helaas te weinig voor een goed signalement.

Burgemeester Koos Janssen op Radio M Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.